“Ik probeer een kunstenaar te zijn van deze tijd. Zowel qua beeldtaal als voor wat betreft de materialen die ik gebruik”.

Maak kennis met de kunstenaar...

en kennismaking

Curriculum Vitae

Ton Kalishoek (1955) is geboren en getogen in Rotterdam, Nederland.
Hij is een gedreven en veelzijdig beeldend kunstenaar.
Daarnaast houdt hij zich, in opdracht van de Nederlandse overheid, al ruim 40 jaar bezig met complexe vraagstukken op het terrein van informatiemanagement.

Hij was onder meer van 1998 tot 2003 als Chief Information Officer, lid van de Directie van Douane Nederland.

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was hij, naast zijn werk voor de overheid, ook bijzonder actief op een breed artistiek vlak: van realistische en abstracte olieverfschilderijen op doek, gouaches op panelen en papier, wandschilderingen, ontwerp en samenstelling van reclameaffiches tot ontwerp van interieuropstellingen en meubilair. Hij werkte hierbij zowel vrij als in opdracht. Vanaf begin jaren negentig steekt  hij minder tijd in zijn artistieke werk. Prioriteit wordt gelegd bij zijn werk voor de Nederlandse overheid. 

Eind 2010 begint Ton weer met schilderen. Ook start hij met het ontwerpen en samenstellen van objecten. 

Sinds 2012 exposeert hij bij verschillende nationale en internationale galeries.

Toegepaste materialen

Ton maakt gebruik van moderne materialen uit de wereld van de interieur en meubelindustrie, zoals watervast MDF en Medite Tricoya. Zijn objecten worden veelal afgewerkt met een gespoten laklaag.  Sinds medio 2013 worden sommige objecten uitgevoerd met een metalen coating, zoals brons en corten-staal.

Lees verder